Calcar

  Calcarul este o piatra naturala rezultata in urma depunerilor de fragmente carbonice si de recifi, cimentate cu liant carbonatic. Este un material ce ofera unicitate oricarei lucrari arhitecturale, deoarece are o multime de variatii de culoare create de natura.

  Theda Mar detine doua cariere de calcar la Baschioi si la Podeni, de aceea poate asigura stocurile necesare pentru orice proiect de amenajare, indiferent de dimensiunile sale.

  Calcarul de Baschioi este bej si are un aspect natural, iar din punct de vedere al caracteristicilor fizico-mecanice are rezistenta buna la uzura.

  Calcarul de Podeni are un fond de culoare bej uniform pigmentat cu fosile. Acesta are o rezistenta redusa la uzura, dar dupa mai multe cicluri de udat-uscat, aceasta este imbunatatita spectaculos prin autocimentare.

  Calcarul este recomandat pentru lucrarile la exterior: fatade ventilate, trepte si contratrepte, terase, placari verticale si orizontale, seminee, obiecte decorative, elemente arhitecturale masive (coloane si balustri). Periodic, incepand cu finalizarea lucrarii de montaj, trebuie aplicat un tratament de impermeabilizare.

  Pretul calcarului depinde foarte mult de dimensiunea, grosimea si finisajul placilor. In functie de proiectul pentru care va fi folosit, specialistii Theda Mar va vor oferi solutia optima atat din punct de vedere estetic, cat si din cel al costurilor.

  Theda Mar a produs si a distribuit calcar de calitate pentru sute de proiecte atat la nivel local, cat si la nivel mondial. Experienta de peste 80 de ani in productia de calcar si piatra naturala ne ajuta sa ne implicam in toate proiectele high-end, unde aceasta creioneaza simtul artistic si atentia pentru detalii, pana la lucrari dintre cele mai ample si complexe, care necesita resurse semnificative.

  Pentru a lua legatura cu unul dintre specialistii Theda Mar si pentru a beneficia de consultanta specializata in utilizarea calcarului pentru amenajari, va rugam sa vizitati pagina de contact disponibila pe site!

Avantajele utilizarii calcarului:

Rezistenta ridicata

Placi disponibile in dimensiuni mari, creand astfel un ambient elegant

Material ce nu se demodeaza niciodata, piatra naturala va fi intotdeauna la moda

Creste valoarea imobilului/proiectului

F.A.Q

Varietatea de modele, texturi si culori poate face ca alegerea calcarului sa fie una dificila, mai ales ca exista o multime de variante cu un aspect inedit. Daca tocmai ati inceput un proiect de amenajare si nu stiti pentru ce varianta sa optati in realizarea unei arhitecturi elegante, atunci puteti apela la consultantii de vanzari Theda Mar. Acestia va pot indruma in alegerea tipului de calcar potrivit proiectului de amenajare, in functie de preferintele si nevoile dumneavoastra, cat si de stilul de amenajare abordat.

Pentru ca proiectul dumneavoastra sa fie unul de succes, cu un aspect inedit, cel mai indicat este sa va alegeti un stil de amenajare care vi se potriveste si sa imbinati cat mai armonios elementele caracteristice stilului respectiv. De aceea, va oferim serviciul nostru de proiectare, ce imbina cunostintele de design cu cele tehnice si petrografice ale unor arhitecti si ingineri constructori cu experienta. Acestia va vor oferi consultanta in tot acest proces, de la calificarea temei de proiect si stabilirea etapelor, pana la stabilirea tipului de calcar ce va fi utilizat in cadrul proiectului dumneavoastra, in functie de diferite aspecte, precum functionalitatea spatiului amenajat cu placa naturala, cat si finisajele si paleta cromatica utilizate in cadrul proiectului.

Fiecare proiect cu calcar este unic, atat in ceea ce priveste designul si cromatica, cat si in privinta dimensiunii și formei plăcilor utilizate. De aceea, va punem la dispozitie o serie de solutii de complexitate ridicata. In cadrul sectiei noastre de productie se utilizeaza tehnologii si echipamente computerizate de ultima generatie in debitarea calcarului, programate si controlate pentru a permite definirea unor forme variate, ce pot deveni adevarate opere de arta. In plus, toate aceste operatiuni sunt monitorizate cu atentie de catre specialisti, pentru a ne asigura ca nu apar diferite erori.

Daca ati achizitionat calcar pentru noul dumneavoastra proiect de amenajare, atunci cel mai indicat este sa apelati la un specialist in domeniu, care sa se ocupe de montaj. Echipa noastra specializata in montajul pietrei naturale va ofera servicii de cea mai inalta calitate, sub atenta indrumare a unui sef de santier inginer constructor.

Daca aveti o idee inedita pentru un proiect de amenajare cu calcar, atunci puteti intra in contact cu specialistii nostri, care va vor indruma in alegerea variantei potrivite pentru proiectul dumneavoastra.