Travertin

  Datorita caracteristicilor fizico-mecanice, travertinul se poate folosi atat pentru lucrarile de interior – pardoseli si pereti (inclusiv in zonele umede), seminee, blaturi cat si pentru cele de exterior – alei, terase, fatade, ancadramente, trepte, coloane sau glafuri, insa mai putin recomandat la pardoselile destinate traficului intens.

  Travertinul este in topul preferintelor arhitectilor, deoarece poate fi integrat cu succes in aproape orice proiect. Clientii Theda Mar au folosit travertin pentru: ambasade, cladiri de birouri si cladiri rezidentiale. Este adesea utilizat pentru amenajarea bailor si a bucatariilor, fiind zone cu umiditate ridicata, iar caracteristicile sale il ajuta sa fie alegerea potrivita.

  Acesta are doua nuante, de aceea se pot gasi placi de travertin bej(Carpinis travertin) si placi travertin bej-maroniu(Geoagiu travertin). Totusi, travertinul este disponibil in diverse finisaje ce ii pot schimba aspectul semnificativ: periat chituit, chituit, lustruit chituit, lustruit nechituit, periat nechituit sau doar lustruit.

  Pretul travertinului depinde foarte mult de dimensiunea, grosimea, culoarea si finisajul placilor. In functie de proiectul pentru care va fi folosit, specialistii Theda Mar va vor oferi solutia optima atat din punct de vedere estetic, cat si din cel al costurilor.

  Theda Mar a produs si a distribuit travertin de calitate pentru sute de proiecte atat la nivel local, cat si la nivel mondial. Experienta de peste 80 de ani in productia de travertin si piatra naturala ne ajuta sa ne implicam in toate proiectele high-end, unde piatra naturala creioneaza simtul artistic si atentia pentru detalii, pana la lucrari dintre cele mai ample si complexe, care necesita resurse semnificative. Datorita integrari Marmosim SA Simeria in 1997, compania are acces la unul dintre cele mai importante stocuri de travertin Simeria din regiune.

  Pentru a lua legatura cu unul dintre specialistii Theda Mar si pentru a beneficia de consultanta specializata in utilizarea de travertin pentru amenajari, va rugam sa vizitati pagina de contact disponibila pe site!

Avantajele utilizarii travertinului:

Rezistenta ridicata

Placi disponibile in dimensiuni mari, creand astfel un ambient elegant

Material ce nu se demodeaza niciodata, piatra naturala va fi intotdeauna la moda

Creste valoarea imobilului/proiectului

F.A.Q

Eleganta, durabilitate si rezistenta – trei aspecte importante, care au facut ca travertinul sa fie unul din cele mai apreciate materiale utilizate in cadrul amenajarilor inca din cele mai vechi timpuri. Datorita varietatii de culori, modele si texturi, veti gasi cu siguranta cea mai potrivita varianta pentru proiectul dumneavoastra. Modul in care travertinul a luat nastere, cat si elementele componente ale acesteia o fac una din cele mai rezistente materiale, fiind utilizata chiar si in cadrul amenajarilor incaperilor cu un grad de umiditate ridicat sau in pavarea zonelor cu trafic intens. In plus, travertinul ofera unicitate oricarui proiect de amenajare, deoarece aceasta ia nastere in mod natural, astfel neexistand doua placi identince. De asemenea, daca utilizati travertin in amenajarea casei dumneavoastra, atunci valoarea locuintei va creste considerabil, datorita longevitatii acestui material. Un alt motiv pentru care sa alegeti piatra naturala in amenajarea interioara sau exterioara este faptul ca aceasta se curata si se intretine simplu si rapid.

Varietatea de modele, texturi si culori poate face ca alegerea travertinului sa fie una dificila, mai ales ca exista o multime de variante cu un aspect inedit. Daca tocmai ati inceput un proiect de amenajare si nu stiti pentru ce varianta sa optati in realizarea unei arhitecturi elegante, atunci puteti apela la consultantii de vanzari Theda Mar. Acestia va pot indruma in alegerea tipului de piatra potrivita proiectului de amenajare, in functie de preferintele si nevoile dumneavoastra, cat si de stilul de amenajare abordat.

Daca ati achizitionat travertin pentru noul dumneavoastra proiect de amenajare, atunci cel mai indicat este sa apelati la un specialist in domeniu, care sa se ocupe de montaj. Echipa noastra specializata in montajul travertinului va ofera servicii de cea mai inalta calitate, sub atenta indrumare a unui sef de santier inginer constructor.

Daca aveti o idee inedita pentru un proiect de amenajare cu piatra naturala, atunci puteti intra in contact cu specialistii nostri, care va vor indruma in alegerea variantei potrivite pentru proiectul dumneavoastra.

Suprafetele din travertin au nevoie de intretinere, pentru a arata bine si pentru a fi rezistente o perioada cat mai mare de timp. Modul in care acestea sunt intretinute, cat si intervalul de timp la care are loc activitatea de intretinere, depinde atat de locul in care travertinul este montat, cat si de destinatia acestuia. Va oferim servicii de intretinere a suprafetelor realizate din travertin, printre care se numara: reconditionari, rectificari, slefuiri, lustruiri, ceruiri, cat si curatare cu produse special concepute pentru acest material.