Marmura

  Marmura este unul dintre cele mai apreciate materiale inca din antichitate pentru multiplele sale variante de culoare si moduri de a fi utilizata. Datorita caracteristicilor sale, marmura este recomandata pentru: placarea pardoselilor si peretilor, ancadramente, trepte, elemente decorative, pavaje, seminee etc.

  Din cel mai renumit zacamant de marmura din Romania, este extrasa marmura de Ruschita prezentand o varietate mare de nuante de culoare: alb-galbui, porto, roz-pal si roz intens, acesta fiind si motivul pentru care este atat de apreciata si de solicitata in proiecte din tara si din strainatate. In portofoliul Theda Mar se regasesc si alte nuante, cum ar fi marmura neagra, gri, aurie, rosie si verde. Marmura este disponibila in variante de lastre si mini lastre.

  Marmura de Ruschita are calitati remarcabile, de aceea este in topul preferintelor arhitectilor de renume la nivel mondial. Clientii Theda Mar au folosit cu succes placile de marmura pentru: teatre, palate, hoteluri, restaurante, coloane de sustinere pentru edificii, cladiri de birouri si cartiere rezidentiale.

  Marmura este unul dintre cele mai versatile materiale produse de Theda Mar si are gama variata de culori si dimensiuni usor de personalizat, fiind fabricata in propria cariera de marmura de la Ruschita.

  Pretul marmurei depinde foarte mult de dimensiunea, grosimea, culoarea si finisajul placilor. In functie de proiectul pentru care va fi folosita, specialistii nostri va vor oferi solutia optima atat din punct de vedere estetic, cat si din cel al costurilor.

  Theda Mar a produs si a distribuit marmura de calitate pentru sute de proiecte atat la nivel local, cat si la nivel mondial. Experienta de peste 80 de ani in productia de piatra naturala ne ajuta sa ne implicam in toate proiectele high-end, unde piatra naturala creioneaza simtul artistic si atentia pentru detalii, pana la lucrari dintre cele mai ample si complexe, care necesita resurse semnificative. Datorita integrari Marmosim SA Simeria in 1997, compania are acces la unul dintre cele mai importante stocuri de marmura de Simeria din regiune.

  Pentru a lua legatura cu unul dintre specialistii Theda Mar si pentru a beneficia de consultanta specializata in alegerea de placilor de marmura, va rugam sa vizitati pagina de contact disponibila pe site!

Avantajele utilizarii marmurei:

Rezistenta ridicata

Placi disponibile in dimensiuni mari, creand astfel un ambient elegant

Material ce nu se demodeaza niciodata, piatra naturala va fi intotdeauna la moda

Creste valoarea imobilului/proiectului

F.A.Q

Eleganta, durabilitate si rezistenta – trei aspecte importante, care au facut ca marmura sa fie unul din cele mai apreciate materiale utilizate in cadrul amenajarilor inca din cele mai vechi timpuri. Datorita varietatii de culori, modele si texturi, veti gasi cu siguranta cea mai potrivita varianta pentru proiectul dumneavoastra. Modul in care marmura a luat nastere, cat si elementele componente ale acesteia o fac una din cele mai rezistente materiale, fiind utilizata chiar si in cadrul amenajarilor incaperilor cu un grad de umiditate ridicat sau in pavarea zonelor cu trafic intens. In plus, marmura ofera unicitate oricarui proiect de amenajare, deoarece aceasta ia nastere in mod natural, astfel neexistand doua placi identince. De asemenea, daca utilizati marmura in amenajarea casei dumneavoastra, atunci valoarea locuintei va creste considerabil, datorita longevitatii acestui material. Un alt motiv pentru care sa alegeti marmura in amenajarea interioara sau exterioara este faptul ca aceasta se curata si se intretine simplu si rapid.

Fiecare proiect cu marmura este unic, atat in ceea ce priveste designul si cromatica, cat si in privinta dimensiunii si formei placilor utilizate. De aceea, va punem la dispozitie o serie de solutii de complexitate ridicata. In cadrul sectiei noastre de productie se utilizeaza tehnologii si echipamente computerizate de ultima generatie in debitarea marmurei, programate si controlate pentru a permite definirea unor forme variate, ce pot deveni adevarate opere de arta. In plus, toate aceste operatiuni sunt monitorizate cu atentie de catre specialisti, pentru a ne asigura ca nu apar diferite erori.

Marmura este un material durabil si rezistent, insa trebuie sa fie intretinuta corespunzator pentru a nu-si pierde aceste doua calitati. Indiferent daca este utilizata in cadrul unui proiect de amenajare interioara sau exterioara, marmura necesita un tratament de impermeabilizare. Impermeabilizarea marmurei este procesul prin care aceasta devine mai rezistenta, fara sa se deterioreze la contactul de lunga durata cu diferite lichide. Practic, prin acest proces se previne patrunderea apei in elementele structurale ale spatiului amenajat cu marmura.

Pentru ca marmura sa nu isi piarda nici aspectul, nici rezistenta, este indicat sa utilizati produse special concepute pentru curatarea acestui material. In aceasta categorie intra detergenti, substante cristalizante, lacuri sau ceara lichida.

Daca ati achizitionat marmura pentru noul dumneavoastra proiect de amenajare, atunci cel mai indicat este sa apelati la un specialist in domeniu, care sa se ocupe de montaj. Echipa noastra specializata in montajul marmurei va ofera servicii de cea mai inalta calitate, sub atenta indrumare a unui sef de santier inginer constructor.