Granit

  Granitul este o roca eruptiva, compusa indeosebi din cuart, mica si feldspati, formata prin racirea foarte lenta a magmei, racire care a condus la aparitia unor cristale de aceeasi marime sau de marimi apropiate ale celor trei minerale componente, ceea ce confera acestuia proprietati mecanice deosebite.

  Granitul produs de Theda Mar este un material rezistent la uzura, de aceea poate fi utilizat in numeroase proiecte pentru amenajari interioare si exterioare: bai, bucatarii, living-uri, terase, camere de asteptare si pentru orice alt tip de incaperi ce necesita un material care sa reziste traficului intens.

  Fiind disponibil intr-o gama variata de culori, acesta poate fi utilizat cu usurinta in aproape orice proiect arhitectural. In stocul Theda Mar exista zeci de nuante de granit de la alb, gri, negru, rosu, maro, bej, galben, pana la verde.

  Clientii nostri au folosit cu succes granitul pentru: pasaje cu trafic intens, coloane de sustinere pentru edificii, bolarzi, statii de metrou, parcuri, cladiri de birouri si cartiere rezidentiale.

  Acesta reprezinta o optiune ideala si pentru blaturile de bucatarie, deoarece blaturile din granit sunt rezistente la agresiuni mecanice ce pot avea loc accidental. In plus, placile din granit fac fata cu brio temperaturilor ridicate de pana la 600 de grade.

  Pretul granitului poate varia destul de mult in functie de caracteristicile pe care trebuie sa le aiba pentru a fi integrat cu succes intr-un proiect. Dimensiunea, grosimea, culoarea si finisajul influenteaza in mod direct costurile pentru acest material.

  Theda Mar a produs si a distribuit granit de calitate pentru sute de proiecte atat la nivel local, cat si la nivel mondial. Experienta de peste 80 de ani in productia de piatra naturala ne ajuta sa ne implicam in toate proiectele high-end, unde piatra naturala creioneaza simtul artistic si atentia pentru detalii, pana la lucrari dintre cele mai ample si complexe, care necesita resurse semnificative.

  Pentru a lua legatura cu unul dintre specialistii Theda Mar si pentru a beneficia de consultanta specializata, va rugam sa vizitati pagina de contact disponibila pe site!

Avantajele utilizarii granitului:

Rezistenta ridicata

Placi disponibile in dimensiuni mari, creand astfel un ambient elegant

Material ce nu se demodeaza niciodata, piatra naturala va fi intotdeauna la moda

Creste valoarea imobilului/proiectului

F.A.Q

Eleganta, durabilitate si rezistenta – trei aspecte importante, care au facut ca granitul sa fie unul din cele mai apreciate materiale utilizate in cadrul amenajarilor inca din cele mai vechi timpuri. Granitul este o varianta aspectuoasa, ce ofera un plus de eleganta oricarei incaperi sau oricarui proiect de amenajare exterioara. In plus, datorita varietatii de culori, modele si texturi, veti gasi cu siguranta cea mai potrivita varianta pentru proiectul dumneavoastra. Modul in care granitul a luat nastere, cat si elementele componente ale acestuia il fac unul din cele mai rezistente materiale, fiind utilizat chiar si in cadrul amenajarilor incaperilor cu un grad de umiditate ridicat sau in pavarea zonelor cu trafic intens. In plus, granitul ofera unicitate oricarui proiect de amenajare, deoarece aceasta ia nastere in mod natural, astfel neexistand doua placi identince. De asemenea, daca utilizati granit in amenajarea casei dumneavoastra, atunci valoarea locuintei va creste considerabil, datorita longevitatii acestui material. Un alt motiv pentru care sa alegeti granit in amenajarea interioara sau exterioara este faptul ca aceasta se curata si se intretine simplu si rapid.

Varietatea de modele, texturi si culori poate face ca alegerea pietrei naturale sa fie una dificila, mai ales ca exista o multime de variante cu un aspect inedit. Daca tocmai ati inceput un proiect de amenajare si nu stiti pentru ce varianta sa optati in realizarea unei arhitecturi elegante, atunci puteti apela la consultantii de vanzari Theda Mar. Acestia va pot indruma in alegerea tipului de piatra potrivita proiectului de amenajare, in functie de preferintele si nevoile dumneavoastra, cat si de stilul de amenajare abordat.

Pentru ca proiectul dumneavoastra sa fie unul de succes, cu un aspect inedit, cel mai indicat este sa va alegeti un stil de amenajare care vi se potriveste si sa imbinati cat mai armonios elementele caracteristice stilului respectiv. De aceea, va oferim serviciul nostru de proiectare, ce imbina cunostintele de design cu cele tehnice si petrografice ale unor arhitecti si ingineri constructori cu experienta. Acestia va vor oferi consultanta in tot acest proces, de la calificarea temei de proiect si stabilirea etapelor, pana la stabilirea tipului de piatra naturala ce va fi utilizat in cadrul proiectului dumneavoastra, in functie de diferite aspecte, precum functionalitatea spatiului amenajat cu placa naturala, cat si finisajele si paleta cromatica utilizate in cadrul proiectului. Biroul nostru de proiectare va ofera atat servicii de consultanta, cat si propuneri variate de design si proiecte complexe de stereotomie pentru ca proiectele dumneavoastra sa fie elegante, flexibile si rafinate.

Fiecare proiect cu piatra naturala este unic, atat in ceea ce priveste designul si cromatica, cat si in privinta dimensiunii și formei plăcilor utilizate. De aceea, va punem la dispozitie o serie de solutii de complexitate ridicata. In cadrul sectiei noastre de productie se utilizeaza tehnologii si echipamente computerizate de ultima generatie in debitarea pietrei naturale, programate si controlate pentru a permite definirea unor forme variate, ce pot deveni adevarate opere de arta. In plus, toate aceste operatiuni sunt monitorizate cu atentie de catre specialisti, pentru a ne asigura ca nu apar diferite erori.

Daca ati achizitionat granit pentru noul dumneavoastra proiect de amenajare, atunci cel mai indicat este sa apelati la un specialist in domeniu, care sa se ocupe de montaj. Echipa noastra specializata in montajul pietrei naturale va ofera servicii de cea mai inalta calitate, sub atenta indrumare a unui sef de santier inginer constructor.