Magistrala 5 de metrou: peste 76.000 mp de placări

Publicat la 28-01-2021

THEDA MAR a facut istorie in piata finisajelor cu piatra naturala de 25 de ani sub brand-ul Titan Mar. In toti acesti ani am fost parteneri in constructia unor cladiri importante, in amenajari urbane si de infrastructura. Printre aceste proiecte de portofoliu se regaseste linia de metrou “Magistrala M5”- un proiect ambitios si un pas important in dezvoltarea sistemului de transporturi al metroului Bucuresti.
Proiectul prevedea realizarea a zece statii ale traseului metroului, caracterizate de o tipologie structurala unica: acesta este compusa dintr-o captuseala preliminara din diafragme perimetrale in beton armat (b.a.), esentiale pentru realizarea sapaturilor si sustinerii temporare a structurilor, si dintr-o captuseala definitiva reprezentata de o contracaptuseala cu pereti din b.a. in completarea structurii interne.

Lucrarile de placari cu piatra naturala s-au derulat pe cele zece statii, cu o suprafata placata de aproximativ 47.500 mp. Placarile peretilor cortina din tabla emailata si serigrafiata, in suprafata totala de 28.867 mp, s-au realizat in sase din totalul de zece statii.
Odata cu finalizarea lucrarilor la cele 10 statii (Raul Doamnei, Brancusi, Valea Ialomitei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor 2) ale Magistralei 5 de metrou din Bucuresti, THEDA MAR include in portofoliul sau peste 76.000 mp de lucrari impecabil realizate.